Sentralbankens digitale valuta kan ‚true‘ Bitcoin, sier CZ

Binance-sjef Changpeng Zhao luftet sitt syn på CBDC, og la til at Bitcoin kunne være truet hvis en mer avansert valuta ble lansert

Changpeng Zhao, den gåtefulle administrerende direktøren i Binance, mener en sentralbank digital valuta designet godt nok kan bli en trussel mot Bitcoin.

I et videointervju med Fortune seniorforfatter Jeff Roberts ble han spurt hvordan People’s Bank of China digitale yuan-initiativ ville påvirke kryptoindustrien.

Zhao svarte at enhver blockchain eller digital valuta ville være bra for bransjen generelt, da det legitimerer digitale eiendeler og utvider bevisstheten. Han la til at mens det for øyeblikket er et løp mellom store land om å lansere en, vil de fleste CBDCer sannsynligvis være mer restriktive i utgangspunktet, men vil utvikle seg over tid.

På spørsmål direkte om trusselen mot Bitcoin Bank, svarte CZ at svært få CBDC-er ville ha samme frihet som Bitcoin, og at de ville være sterkt sentraliserte og kontrollerte. På lengre sikt advarte han imidlertid:

“Hvis det er en regjering som skyver en annen kryptovaluta som er enda mer åpen, mer gratis, har mindre restriksjoner enn Bitcoin, og som er raskere og billigere å bruke, vil det true Bitcoin. Men det er bra for bransjen, det er bare noe bedre enn Bitcoin, og vil erstatte det.
Han la til at det ikke ville være en dårlig ting, da det ville ligne på webspråket HTML5 som erstattet HTML4.

På spørsmål om Binance hadde noen intensjoner om å lansere en yuanbasert stablecoin for å utfylle de eksisterende stablecoins på børsen, uttalte CZ at den ikke ville komme når som helst snart. Han la til at det var for mange begrensninger angående kapitalflukt fra Kina.

Interessen for CBDCs har vokst i 2020, med blandede synspunkter. Tysk politiker og styremedlem i Tysklands sentralbank, Burkhard Balz, uttalte nylig at en digital euro ville være en trussel mot det finansielle systemet hvis den ble brukt som en verdilager.

USA ser ikke ut til å ha hast med å lansere en digital dollar, men Morgan Creek Digital medstifter Anthony Pompliano hevder at USA vil komme bak Kina hvis det ikke handler snart.