Northern Trust lanserar Crypto Custody Platform ‚Zodia Custody‘

Northern Trust lanserar en kryptovaluta i samarbete med Standard Chartered.

Det kommer att erbjuda en mängd olika vårdlösningar till institutionella investerare.

Företaget har för närvarande ett marknadsvärde på 19,4 miljarder dollar.

Vill veta mer? Gå med i vår Telegram-grupp och få handelssignaler, en gratis handelskurs och daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Northern Trust, ett offentligt finansföretag med ett marknadsvärde på 19,4 miljarder dollar, kommer att lansera en gemensam plattform, känd som Zodia Custody, den första rånan för kryptovaluta.

Det har varit ett stort år för institutioner att engagera sig i blockchain-utrymmet, med företag som MicroStrategy, Square och PayPal som alla investerar i kryptovaluta eller erbjuder kryptobaserade produkter på sina plattformar.

Vi kan nu lägga till ett annat stort namn i den listan när Northern Trust lanserar en kryptovaluta-vårdplattform som heter Zodia . Partnerskapet är ett samarbete med SC Ventures, satsningsenheten för Standard Chartered.

I sitt officiella tillkännagivande beskrivs lösningen som:

„Zodia kombinerar traditionella depåprinciper och expertis hos en bank med ett fintech-företags smidighet för att tillhandahålla en infrastruktur som uppfyller de höga kraven och förväntningarna hos institutionella investerare genom en plattform som anpassar sig till kundernas och marknadens förändrade behov.“

Zodia kommer att erbjuda vårdnad på en mängd digitala tillgångar, inklusive Bitcoin , Ethereum , XRP , Litecoin och Bitcoin Cash . Maxime De Guillebon, VD för Zodia, förklarade:

”Zodia grundades för att tillgodose behovet av en kryptovalutaförvarare som verkligen förstår vårdnaden. Vi kombinerar riskhantering, efterlevnad, styrning och säkerhetsstrategi hos ett reglerat finansinstitut med den nyskapande innovationen av kryptotillgångar och nyckelhanteringsteknik. Genom att göra det möjliggör vi operativ effektivitet och transaktionshastighet utan att kompromissa med säkerhet eller tillförlitlighet. ”