Bitcoin er den eneste historie, der betyder noget lige nu – sandt eller falsk?

Med Bitcoins prisstigning over $ 13.700 har Bitcoin-markedet fængslet alle institutionelle investorer mere end det gjorde i 2017.

Institutionelle penge strømmer ind i Bitcoin Era, og det kan argumenteres for, at den nuværende fase af prisrallyet er som et institutionelt makrostadium.

Bitcoins spot- og derivatmarkeder har adskilt sig fra andre kryptokurrencyaktiver og -markeder. Selvom underforståede volatilitetsprognoser for top altcoins som Ethereum antyder, at volatilitetsspændingen med Bitcoin falder, kan det kun gælde indtil et breakout i Bitcoins prisrally.

I løbet af den sidste uge er Bitcoin steget med 5,89%, mens ingen andre altcoin har holdt sin position på pristabellerne. Faktisk har mange af altsne i top-10 været i slutningen af ​​et blodbad. I lyset af denne nylige udvikling er det relevant at tjekke sammenhængen mellem forskellige altcoins med Bitcoin, verdens største kryptovaluta, og dens korrelationer med hinanden.
Et BTC-marked v Alt andet

Korrelation af altcoins

Som det kan ses, udvides spredningen i korrelationsstatistik. En sådan stigende spredning i korrelation med Bitcoin betragtes normalt som et tegn på et modent marked. Det er dog ikke alt, da dette spread yderligere introducerer en klar sondring mellem et Bitcoin-marked og alt andet. Denne differentiering er kritisk for detailhandlen, da information om korrelationer er afgørende for at træffe informerede handelsbeslutninger.

Som det er blevet observeret af @ ceterispar1bus, er ETHs korrelation med DeFi lige nu mere end dens korrelation med Bitcoin. Dette er en observation, der i bakspejlet gælder, da Ethereums pris ikke nødvendigvis er steget, når Bitcoin har gjort det.

Faktisk er Ethereums pris for det meste afhængig af udviklingen i forbindelse med ETH 2.0. Resten af ​​markedets altcoins er ikke ligefrem fokus for smarte penge, og på trods af nye aftaler og partnerskaber, der er igennem, er det større altcoin-marked endnu ikke samlet. Den berygtede altseason-fortælling er centreret omkring ideen om, at Bitcoins marked vil se en strøm af aktivitet, og mens investeringer strømmer ind i det, kan nogle sive ned til altcoin-markedet. Men selv på altcoin-markedet har DeFi sin egen liga, og man kan argumentere for, at top DeFi-projekter er små nok i markedsstørrelse til at opretholde på genbrugte brugerfonde, i modsætning til top altcoin-projekter som Ethereum.

Bitcoins markedsværdi og dens volatilitet gør det vanskeligt for aktivet at opretholde genbrugsfonde, og der er en ret stor afhængighed af at generere ny efterspørgsel og opretholde handelsvolumen og reserver på spotbørser. Denne skelnen er også en hovedårsag til, at Bitcoins risikojusterede afkast er højere end de fleste andre aktiver de sidste 5-7 år.

Hvis Bitcoins prisrally fortsætter, står Bitcoin-markedet, som vi kender det, til at vokse sig større med hensyn til markedsværdi og brugeranskaffelse. Hvis prisen skal stige endnu mere, genereres yderligere ny efterspørgsel, og cyklussen fortsætter. Tandhjulene i dette hjul er aspekterne af begrænset udbud og knaphed, da HODLere fortsætter med at HODL, selv på et tidspunkt, hvor 97% af dem er rentable. Ergo, man kan argumentere for, at der virkelig er et Bitcoin-marked og et alt andet marked.