Bitcoin driver 10 700 dollar när marknaden skakar av BitMEX, president Trump News

Bitcoin-marknaden skakar av den starka korrigeringen till 10400 dollar förra veckan. Den ledande kryptovalutan handlar för närvarande för 10 700 dollar, några procent över de lägsta när köpare kommer in före den äldre marknaden som är öppen på söndag.

Under det senaste dygnet har Bitcoin ökat med hälsosamma 1%, vilket gör att det faktiskt kan överträffa ett antal altcoins som Ethereum, XRP och Litecoin.

BTC: s steg högre kommer inför en serie av baisseartade nyhetshändelser som inkluderar men inte är begränsade till $ 280 miljoner hack av KuCoin, den amerikanska CFTC som laddar BitMEX och dess grundare över vissa problem, och president Trump som fångar sjukdomen som för närvarande sprider sig över klot.

Bitcoins motståndskraft mot dessa tre nyhetshändelser, säger analytiker, visar styrkan i makro-BTC-trenden.

Marknadsuppdatering för Bitcoin-derivat

Medan Bitcoin trycker högre, vilket framgår av diagrammet nedan, förblir den genomsnittliga derivatanvändaren baissär. Enligt ByBt, en kryptoderivatspårare, har de bästa BTC-terminsmarknaderna fortfarande negativa nuvarande och negativa förutsagda finansieringsnivåer.

Finansieringsgraden är den avgift som långa positioner betalar korta positioner för att säkerställa att framtidens pris förblir i linje med priset på den underliggande spottillgången eller indexet.Negativa Bitcoin-finansieringsnivåer tyder på att shorts är mycket mer aggressiva än longs.

Fall för ytterligare uppåt fortfarande intakt

Fallet för ytterligare uppåtriktning i priset på Bitcoin förblir intakt. Som rapporterats av NewsBTC sa Dan Tapiero, en guldtjur som nyligen har fokuserat mycket av sin tid på Bitcoin och kryptovaluta, på tillgångens makroutsikter:

”Massiv strukturell deflation i Europa stöder Bitcoin. Får Europeiska unionens realräntor att geo upp även om nominella räntor är negativa. Krossar arv från Europeiska unionens banker. Europeiska centralbanken drar fötter och kanske [dess] händer [är] bundna. Dollarn faller när de reala räntorna stiger snabbare i Europeiska unionen än i USA. ”

Trender i kedjan, till exempel antalet aktiva BTC-användare, visar också att kryptovalutan sannolikt kommer att flytta högre, säger Willy Woo. Woo är en framstående on-chain analytiker.